User Rating: 5 / 5

Vasario 5 d. dieną yra minima Duonos diena. Lietuviai nuo seno garbina ir brangina kasdienį maistą – duoną. Ta proga „Biržų duonos“ gamybos vadovė Nora Straukienė atvėrė kepyklos duris ir pakvietė susipažinti su duonos keliu: nuo miltų kruopelytės iki gardaus kepaliuko, kuris keliauja ant pusryčių stalo. Į virtualią kelionę po kepyklą iškeliavo pirmokėliai. Ugdytiniai buvo supažindinti, kaip duonelė atkeliauja ant jų stalo, paaiškinta pilno grūdo duonos nauda mūsų organizmui. Mokiniai išsiaiškino, kokia duonelė sveikiausia, iš kokių grūdų ji kepama, kodėl ją reikia gerbti ir mylėti. Klausydamiesi pasakojimo, mokiniai sužinojo duonos ir konditerinių gaminių gaminimo eigą, galėjo stebėti tešlos kildinimo, gaminių formavimo ir kepimo procesus. Vaikams priminta, kad kepant ir valgant duonutę, būtina laikytis griežtų higienos reikalavimų. Pamokos pabaigoje pirmokėliai uostė, lietė, laužė ir ragavo duoną.

Netradicinės pamokos metu mokiniai ugdėsi socialines, pažintines ir asmenines kompetencijas.

Pradinių klasių mokytoja metodininkė D. Kazlauskienė

0
0
0
s2smodern